FAQ

 

GENTLE FLOW is een rustige ‘yogaflow’, een aaneenschakeling van verschillende yoga houdingen. Een goede voorbereiding naar Vinyasa yoga toe. Of als je het liever wat rustiger aan wil doen.

We wisselen stretch af met enkele spierversterkende oefeningen, met veel aandacht naar de ademhaling toe zodat lichaam en geest weer in balans kunnen komen.

Goed als je last hebt van stress, spierspanning, stramheid, rugklachten. Of als je je lichaam op een milde manier wil versterken en in beweging wil blijven.


HATHA YOGA is een ‘klassieke’ yogastijl die aan de ‘basis’ ligt van de hedendaagse en moderne vormen van yoga. De houdingen worden niet in een ‘flow’ uitgevoerd, maar eerder statisch. Je blijft wat langer in een houding, zodat het eenvoudiger is om de connectie met je ademhaling niet te verliezen.

Heel gunstig om te onthaasten en stress te verminderen.

Daarnaast zorgen de oefeningen ook voor een gunstig effect op het zenuwstelsel, de klieren en de organen. Het lichaam wordt soepel en sterk.


YIN YOGA is een trage, meer meditatieve stijl van yoga. De houdingen worden wat langer aangehouden. Daardoor leren we ‘los te laten’ vanuit de ademhaling en de zwaartekracht. Yin yoga poses matigen stress in het bindweefsel, waardoor je flexibeler wordt. Na de les voel je je geheel ontspannen, alsof je jezelf een massage hebt gegeven.

Goed als je last hebt van vermoeidheid, overprikkeling, hyperactiviteit, stramheid in de spieren, pijnlijke gewrichten, fibromyalgie, slapeloosheid, burn out verschijnselen, stress en hormonale disbalans.


YIN&YANG YOGA brengt evenwicht en harmonie. Yin, de vrouwelijke energie (rust, het intuïtieve) en Yang, de mannelijke energie (de vurige en actieve kracht) moeten in evenwicht worden gebracht om gezond te blijven. We starten deze les met ontspannende ademhalingsoefeningen en rustige houdingen, we bouwen de les op naar een iets actievere en meer vurige practice. We eindigen met een aantal deugddoende en diepe Yin stretchen.

Na deze les voel je hoe lichaam en geest weer in balans zijn gekomen.


RELAX&RELIEF YOGA brengt ontspanning in het lichaam en rust in het hoofd. Zachte stretch, ademhalingsoefeningen, Yin yoga, ontspanningstechnieken en meditatie oefeningen wisselen elkaar op een traag tempo af.

Heerlijk na een zware werkdag.

Goed als je last hebt van slapeloosheid, ademhalingsproblemen, vermoeidheid, overprikkeling, hyperactiviteit, stramheid in de spieren, pijnlijke gewrichten, fibromyalgie, burn out verschijnselen en stress.


CORE&BACK YOGA 

Een intense flow waarbij we werken op het versterken van de buik- en rugspieren. Tegelijkertijd stretchen we het hele lichaam met als doel een gezonde Core & Back. Een sterk centrum geeft ons energie, daadkracht en stabiliteit in ons dagelijkse leven.

Een hele goede les voor mensen met lichte rugklachten of om rugklachten te voorkomen.

C&B Yoga leert ons bewust te zijn van de mogelijkheden en de beperkingen van ons lichaam en opent de geest. We ervaren hoe we ons opnieuw speels en vrij kunnen voelen als een kind en hoe we met onze angsten kunnen leren omgaan.

  

VINYASA YOGA is een ‘dynamische’ en creatieve vorm van yoga waarbij yogahoudingen in elkaar overvloeien. Vergelijkbaar als bij dans. De ademhaling wordt in connectie gebracht met de bewegingen. Een goed evenwicht tussen het versterken en het versoepelen van het lichaam wordt hierbij gecreëerd.

Als je graag dynamisch beweegt en van een beetje uitdaging houdt. Je lichaam en geest worden geopend.


ENERGY FLOW YOGA is een ‘dynamische’ vorm van yoga, vergelijkbaar met Vinyasa yoga. De yogaposes wisselen elkaar op een ietwat stevig tempo af, en zijn gericht op het opwekken van energie.

Voel je je soms wat vermoeid en ietwat lusteloos, heb je nood aan een boost van energie? 

Dan is dit de perfecte les om het weekend mee te beginnen. Let the energy flow!


RELAX & BREATHE

In deze les leer je kennismaken met basistechnieken uit de The Art of Chi methode.

Zodoende leren we diep ontspannen, onze houding verbeteren en onze buik- en rugspieren verstevigen.

Je leert dus op een intuïtieve en prettige manier je houding verbeteren en je innerlijke rust onderhouden.

Tijdens zittende en liggende oefeningen brengen we, door gerichte ademhalingstechnieken, het lichaam en de geest in zijn natuurlijke balans.

De les wordt afgesloten met een meditatie van 15 minuten.

Goed wanneer je last hebt van overprikkeling, stress, onrust, hyperventilatie, slapeloosheid, concentratiestoornissen, hyperactiviteit, fibromyalgie, burn out verschijnselen en verhoogde bloeddruk. Aan te raden wanneer je met meditatie wil beginnen en dieper wil leren ademhalen.


AFTER WORK FLOW is een ontspannende ‘yogaflow’. 

Perfect om na een drukke werkweek het hoofd leeg te maken.

Goed als je last hebt van stress, spierspanning, stramheid en rugklachten. 

OVERZICHT LEVELS


Beginners

Deze lessen zijn geschikt voor beginners niveau. Er wordt veel uitleg gegeven en we vertrekken vanuit de basis.

Je kan deze ‘basic’ lessen eventueel ook mee volgen als je het graag eens wat rustiger aan doet, of als je wat meer over de ‘basis’ van yoga wil weten.


Beginners / All Levels

Deze lessen zijn geschikt voor zowel beginners als voor alle niveaus. Er worden steeds verschillende opties voor elk niveau gegeven.


All Levels

Deze lessen zijn geschikt voor diegenen die reeds een 10-tal of meerdere yogalessen hebben gevolgd. Niet echt voor de ‘absolute beginner’. Het tempo van de les ligt hoger dan de Beginners / All Levels.

Wél geschikt voor ‘beginners’ die al een achtergrond hebben in die trend. Zoals; dans, turnen, pilates,…


Advanced

Deze lessen zijn dynamisch en wat moeilijker van aard. Niet  geschikt voor beginners.

STIJLEN

LEVELS

Tai Chi geeft ontspanning, focus en kracht. Je leert op een intuïtieve en prettige manier je houding verbeteren en je innerlijke rust onderhouden.


We beoefenen de 24-vorm Taï Ji Quan, een choreografie van 24 langzaam uitgevoerde martial arts (oosterse vechtkunst) bewegingen. 


In de Tai chi lessen leer je kennismaken met basistechnieken uit de methode. De langzame en vloeiende bewegingen helpen je om te aarden en je lichaamsenergie beter te laten stromen. 


www.artofchi.be


 

TAI CHI

NIEUWS

NEWS