FAQ

 

YIN YOGA IMMERSION


DATUM: 31/10/2018, 1/11/2018, 2/11/2018


UUR: 18u-20u


PRIJS: 78€ voor de 3 lessen / 35€ per losse les


WAAR: Yoga Zuid, Mechelsesteenweg 161, 2018 Antwerpen


RESERVATIE: Op voorhand in te schrijven: yogazuid1@gmail.com


DOCENT: Valerie RousseauYin Yoga Immersion


Er zijn vele verschillende manieren om yoga op een yin manier te benaderen. Tijdens deze Yoga Immersion gaan we het hebben over de yin yoga zoals we die in Yoga Zuid geven.

Een diepe stretching van het lichaam waar we toegang willen krijgen tot dieperliggend materiaal zoals de pezen, gewrichten, fascia (bindweefsel) en zelfs botten door de spieren zoveel mogelijk te ontspannen.

Door yin yoga wint het lichaam aan flexibiliteit en geef je jezelf een dieptemassage.


Tijdens deze Yin Immersion gaan we telkens focussen op een ander aspect. Zodat we onze yin practice telkens op een andere manier benaderen en verdiepen.PROGRAMMA


DAG 1

2u


De ademhaling.

Leer verschillende manieren om te ademen tijdens een (yin) yoga sessie. De ademhaling kan een yinpose ondersteunen en/of aangenamer maken. The breath is a powerful tool. Leer deze tool toe te passen op typische yin yoga-houdingen.


DAG 2

2u


De meridianen.

Bij yin yoga doen we aan acupunctuur zonder naalden. We kunnen op dezelfde 12 meridianen als een acupuncturist werken, uiteraard niet zo nauwkeurig. In deze sessie bekijken we de 6 verschillende paarmeridianen, waar ze liggen, wat hun kwaliteiten zijn en hoe we op deze meridianen kunnen werken tijdens een yinyogasessie. We zullen, vanwege de herfst, een yin sequence doorlopen die het immuunsysteem versterkt.DAG 3

2u


Moving energy.

Het lichaam is veel subtieler dan enkel dat wat we kunnen zien of vastnemen.

In deze sessie leren we over verschillende energiebanen in het lichaam en hoe we deze kunnen triggeren zodat we energetische blokkades opheffen of verlichten.
TIP: Zin in een passievere dieptemassage? Boek dan een dieptemassage bij Valerie. Dit kan op woensdagvoormiddag en vrijdagnamiddag en - avond in Yoga Zuid!

>> friendsfunyoga@gmail.com

>> 55 euro voor een sessie van 1u