REEKSEN

FAQ

 

REEKSEN

Een lessenreeks is een reeks van 4 tot ongeveer 6 opeenvolgende lessen waarbij je je enkele weken lang verdiept in een bepaald onderwerp. Afhankelijk van de reeks, kan je enkel voor de hele reeks betalen of soms ook per losse les.


Het is niet mogelijk om met een gewone beurtenkaart of abonnement deel te nemen aan deze lessen.

Data:  woensdag 16/1 (=proefles!), 23/1, 30/1, 6/2, 13/2, 20/2, 27/2

Lesgever: Christina Barrera

Tijdstip: 16u-17u

Leeftijd: vanaf 12 jaar tem 17 jaar

Prijs: 60€ voor de reeks van 6 lessen / 12 € voor een losse les / 5€ voor de proefles


Inschrijven op voorhand: yogazuid1@gmail.com


Tieneryoga helpt bij:

Examenstress, als je graag wat leniger wil worden, verbetert de concentratie bij het studeren, helpt bij slaapproblemen, de hormonenbalans in evenwicht te houden, als je sterker wil worden, stress, onrust, bevordert  zelfzekerheid, voeling krijgen met je eigen lichaam en geest.


Tieneryoga is zeker niet ‘saai’. Door de yogahoudingen op een dynamische manier uit te voeren, komt je hoofd tot rust. Het is niet zo dat je een uur ‘stil’ moet gaan zitten. Yogahoudingen wisselen elkaar af met ademhalingsoefeningen. Je zal je nadien ontspannen en weer helemaal opgeladen voelen. Leuk is dat je de tieneryoga samen met andere leeftijdsgenoten kan doen. Je kan er nieuwe mensen ontmoeten, of je kan samen met een vriend of vriendin naar de les komen.

TIENERYOGA

Data: maandag  21/1, 28/1, 4/2, 11/2, 18/2, 25/2

Tijdstip: 20.00u-21.00u

Prijs: 78€ voor de reeks van 6 lessen & 15 € voor een losse les


Inschrijven op voorhand: yogazuid1@gmail.com


Heerlijke ‘me’ time voor iedere zwangere vrouw en haar babytje.

Wanneer je zwanger bent, ervaar je fysieke en hormonale veranderingen. Tijdens de zwangerschapsyoga wisselen ademhalingsoefeningen en yogahoudingen elkaar op een rustig tempo af, aangepast aan elk trimester van de zwangerschap.

De ademhalingsoefeningen zijn een goede voorbereiding op de bevalling. Deze technieken zullen van pas komen om de weeën goed op te kunnen vangen.

Het helpt om rustiger te worden en bevordert de nachtrust.

Door de aangepaste yogahoudingen uit te voeren, zal het lichaam klaar gemaakt worden voor de bevalling, alsook een beetje sterker worden.

Na elke les voel je je helemaal relaxed door de ontspanningsoefeningen die tijdens de les worden uitgevoerd.

ZWANGERSCHAPSYOGA

Data:  woensdag 16/1 ,23/1, 30/1, 6/2, 13/2, 20/2

Lesgever: Bert Peeters

Tijdstip: 19u-20u

Prijs: 78€ voor de reeks van 6 lessen (geen losse lessen mogelijk)


Inschrijven op voorhand: yogazuid1@gmail.com


Bert past een speciale stretch-techniek toe om het lichaam soepeler te maken en we ontwikkelen inzicht hoe we aanhoudende lichamelijke spanningen los kunnen leren laten.

Spanningen hopen zich vaak onbewust op, door bijvoorbeeld stress, in ons lichaam. En kunnen leiden tot allerlei lichamelijke en psychische klachten. Het is van belang om regelmatig te stretchen om dergelijke klachten te verhelpen en te voorkomen.

STRETCH REEKS

Data: donderdag 10/1, 17/1, 24/1, 31/1, 7/2, 14/2

Lesgever: Edwin Deen

Tijdstip: 18.30u-19.45u

Prijs: 78€ voor de reeks van 6 lessen / 15€ voor een losse les


Inschrijven op voorhand: yogazuid1@gmail.com


In de The Art of Chi lessen leer je kennismaken met basistechnieken voor eenvoudig uit te voeren bewegingen om zacht te stretchen, soepel te ademen en beter te ontspannen. In een kleine groep begeleidt leraar Edwin Deen je persoonlijk zodat je op eigen tempo kan leren.


Qi gong respecteert altijd de persoonlijke grenzen, zodat de lessen geschikt zijn voor ieder lichaam van elke leeftijd.

Leer op een intuïtieve en prettige manier je houding verbeteren en je innerlijke rust onderhouden. De langzame en vloeiende bewegingen helpen je om te aarden en je lichaamsenergie beter te laten stromen.


Edwin Deen is leraar van The Art of Chi, School van de innerlijke weg. The Art of Chi is een eenvoudige  leermethode die zich door middel van meditatie en beweging richt op ontspanning & kracht.

De methode verzoent de anatomische met de concrete energetische logica van het lichaam, met als doel een betere lichaamshouding, een sterker lichaam en een rustige geest.


www.artofchi.be
 

QI GONG & ADEMHALING (NIEUW)

VANAF DONDERDAG 21 FEBRUARI

TAI CHI IN HET VAST LESROOSTER

18.30u - 19.45u TAI CHI BASIC / 20.00u - 21.30u TAI CHI

NIEUWS

NEWS

Data:  donderdag 10/1, 17/1, 24/1, 31/1, 7/2, 14/2

Lesgever: Edwin Deen

Tijdstip: 20u-21.30u

Prijs: 78€ voor de reeks van 6 lessen / 15€ voor een losse les


Inschrijven op voorhand: yogazuid1@gmail.com


The Art of Chi - Tai Chi en ontspanning 


Het beoefenen van The Art of Chi geeft ontspanning, focus en kracht. De langzame en vloeiende bewegingen helpen je om te aarden en je lichaamsenergie beter te laten stromen. Je leert op een intuïtieve en prettige manier je houding verbeteren en je innerlijke rust onderhouden.


In de Tai chi lessen leer je kennismaken met basistechnieken uit de methode, zodoende herontdekken we de werking van het lichaam en de geest. We beoefenen de 24-vorm Taï Ji Quan, een choreografie van 24 langzaam uitgevoerde martial arts (oosterse vechtkunst) bewegingen. In een kleine groep van maximum 12 deelnemers, begeleidt leraar Edwin Deen je persoonlijk zodat je op eigen tempo kan leren. 


Edwin Deen is leraar van The Art of Chi, School van de innerlijke weg. The Art of Chi is een eenvoudige leermethode die zich door middel van meditatie en beweging richt op ontspanning & kracht.

De methode verzoent de anatomische met de concrete energetische logica van het lichaam, met als doel een betere lichaamshouding, een sterker lichaam en een rustige geest.


www.artofchi.be 

TAI CHI

Data: zaterdag 19/1, 26/1, 2/2, 9/2, 16/2, 23/2

Lesgever: Karolien De Beck

Tijdstip:  10.00u-11.00u

Prijs: 78€ voor de reeks van 6 lessen (geen losse lessen mogelijk)


Inschrijven op voorhand: yogazuid1@gmail.com


De beginners reeks is een introductie tot  yoga. We werken rond alles wat yoga zoal inhoudt; ademhaling, asana's (houdingen), meditatie, een korte inleiding in de filosofie, zonnegroeten worden aangeleerd alsook de basic staande poses.  Je maakt kennis met de verschillende stijlen die in de studio gegeven worden, zodat je aan het einde van deze reeks een idee hebt welke yogastijl jou het beste ligt.

BEGINNERS REEKS

Data: maandag 14/1, 21/1, 28/1, 4/2 (géén les), 11/2, 18/2, 25/2

Lesgever: Lotte Smets

Tijdstip: 18.30u-19.30u

Prijs: 78€ voor de reeks van 6 lessen (geen losse lessen mogelijk)


Inschrijven op voorhand: yogazuid1@gmail.com


Deze reeks is voor iedereen die tijdens zijn of haar yogapractice soms ‘fysieke klachten’ ervaart. Deze klachten kunnen ondermeer schouder -, heup -, knie-, nek-, rugklachten zijn, ook andere klachten kunnen hier aangepakt worden.

 

Tijdens deze reeks gaan we proberen foute bewegingspatronen aan te pakken en het lichaam juiste bewegingen aan te leren, zodat eventuele overbelaste lichaamsdelen terug de ruimte krijgen om op een gezonde manier te bewegen.

 

Deze reeks is voor iedereen die wil werken op gezonde bewegingspatronen, ook als je geen klachten hebt .


Lotte Smets geeft al enkele jaren les bij Yoga Zuid. Tevens studeert ze in juni 2019 af als kinesist.

‘REVALIDERENDE YOGA’ - REEKS VOOR YOGI’S MET (FYSIEKE) KLACHTEN