REEKSEN

FAQ

 

REEKSEN

Een lessenreeks is een reeks van 4 tot ongeveer 6 opeenvolgende lessen waarbij je je enkele weken lang verdiept in een bepaald onderwerp. Afhankelijk van de reeks, kan je enkel voor de hele reeks betalen of soms ook per losse les.


Het is niet mogelijk om met een gewone beurtenkaart of abonnement deel te nemen aan deze lessen.

Data:  woensdag 8/5 (=proefles - 5€!), 15/5, 22/5, 29/5, 5/6, 12/6

Lesgever: Christina Barrera

Tijdstip: 16u-17u

Leeftijd: vanaf 10 jaar tem 16 jaar

Prijs: 50€ voor de reeks van 5 lessen / 12 € voor een losse les / 5€ voor de proefles


Inschrijven op voorhand: yogazuid1@gmail.com


Tieneryoga helpt bij:

Examenstress, als je graag wat leniger wil worden, verbetert de concentratie bij het studeren, helpt bij slaapproblemen, de hormonenbalans in evenwicht te houden, als je sterker wil worden, stress, onrust, bevordert  zelfzekerheid, voeling krijgen met je eigen lichaam en geest.


Tieneryoga is zeker niet ‘saai’. Door de yogahoudingen op een dynamische manier uit te voeren, komt je hoofd tot rust. Het is niet zo dat je een uur ‘stil’ moet gaan zitten. Yogahoudingen wisselen elkaar af met ademhalingsoefeningen. Je zal je nadien ontspannen en weer helemaal opgeladen voelen. Leuk is dat je de tieneryoga samen met andere leeftijdsgenoten kan doen. Je kan er nieuwe mensen ontmoeten, of je kan samen met een vriend of vriendin naar de les komen.

TIENERYOGA


Data nieuwe reeks: 6/5, 13/5, 20/5, 27/5, 3/6, (10/6 GEEN LES), 17/6

Tijdstip: 20.00u-21.00u

Prijs: 78€ voor de reeks van 6 lessen & 15 € voor een losse les

Docent: Virginie Lalesnel


Data: maandag  11/3, 18/3, 25/3, 1/4

Tijdstip: 20.00u-21.00u

Prijs: 52€ voor de reeks van 4 lessen & 15 € voor een losse les


Inschrijven op voorhand: yogazuid1@gmail.com


Heerlijke ‘me’ time voor iedere zwangere vrouw en haar babytje.

Wanneer je zwanger bent, ervaar je fysieke en hormonale veranderingen. Tijdens de zwangerschapsyoga wisselen ademhalingsoefeningen en yogahoudingen elkaar op een rustig tempo af, aangepast aan elk trimester van de zwangerschap.

De ademhalingsoefeningen zijn een goede voorbereiding op de bevalling. Deze technieken zullen van pas komen om de weeën goed op te kunnen vangen.

Het helpt om rustiger te worden en bevordert de nachtrust.

Door de aangepaste yogahoudingen uit te voeren, zal het lichaam klaar gemaakt worden voor de bevalling, alsook een beetje sterker worden.

Na elke les voel je je helemaal relaxed door de ontspanningsoefeningen die tijdens de les worden uitgevoerd.

ZWANGERSCHAPSYOGA

NIEUWS

NEWS

Data:  dinsdag 23/4 ,30/4, 7/5, 14/5, 21/5, 28/5

Lesgever: Valerie Rousseau

Tijdstip: 10.15u-11.15u

Prijs: 78€ voor de reeks van 6 lessen (losse les: 15€)


Inschrijven op voorhand: yogazuid1@gmail.com


Mama-baby yoga


Mama-baby yoga is niet alleen een fijn uitstapje met je baby, maar vooral een moment voor jezelf. Kersverse mama zijn is best heftig. Je hebt net een topprestatie achter de rug die gelijkstaat aan een marathon lopen en je hebt niet eens de tijd en de ruimte om lekker uit te rusten en op je gemakje te bekomen. Het is dus belangrijk dat je af en toe een moment inplant helemaal voor jezelf waar ook je baby meer dan welkom is zodat je je geen zorgen moet maken om oppas.

In deze reeks focussen we op ademhaling (want laten we eerlijk zijn, wie heeft er daar nog tijd voor tussen al dat voeden, verschonen en sussen door?), het opnieuw verstevigen van bekkenbodemspieren en core en heerlijke rek-en strekoefeningen voor je bovenlichaam.


Maak je geen zorgen om voeden, verschonen en je baby sussen of even vastnemen wanneer hij of zij huilt. De kans is groot dat je tijdens de les minstens 2 van deze dingen zal moeten doen. En dat is ok.


Je bent samen met je baby zeer welkom vanaf 6 weken na de geboorte, 8 weken wanneer je een keizersnede had. Wil je zeker zijn dat je er weer helemaal klaar voor bent? Ga dan eerst langs bij je gynaecoloog voor groen licht.

Deze reeks is beginners vriendelijk; we bouwen rustig weer op!

MAMA & BABY YOGA REEKS

Data: 

Ma 03/06: 19u -20.30u

Za 08/06: 9.30u - 11u

Ma 10/06: 19u -20.30u

Za 15/06: 9.30u - 11u

Ma 17/06: 19u -20.30u


Lesgever: Veerle Dobbelaere


Prijs: 100€


Inschrijven op voorhand: yogazuid1@gmail.comHoe vaak ben jij je bewust van wat je denkt, wat je voelt, van wat je lichaam je vertelt? 

Laten we eerlijk zijn, te vaak niet. Ook ik niet.


Al te vaak worden we meegesleept in de ratrace, in al wat we willen en wat we denken te moeten.

We worden overspoeld door een golf van angst, boosheid of verdriet en hebben het gevoel dat we geleefd worden. We zitten in een mallemolen en weten niet hoe we eruit kunnen stappen.


Herkenbaar?


Wat ik geleerd heb is dat elke dag, hoe kort ook, tijd nemen om stil te staan je een nieuw, voller leven geeft!


Een moment nemen om te kijken naar wat er is, wat je blij maakt, wat je triest maakt, hoe je lichaam voelt, brengt je een bewuster dus kwaliteitsvoller leven.In 2010 studeerde ik af als mental- en lifecoach, waarbij het mijn allergrootste missie is om mensen terug in hun eigen kracht te zetten. Ik geloof in groei, persoonlijke ontwikkeling en vooral: ik geloof in mensen. In de kracht en het vermogen die nodig zijn om onszelf op te tillen en te brengen daar waar we willen zijn. Ik help je bewust worden van gevoelens en gedachten, ik reik tips aan om de stress en spanningen in elke dag te verlichten, en we werken naar het punt waar jij al lang wilt zijn. Jaarlijks begeleid ik zo'n 350-tal mensen live aan de hand van meditatie-oefeningen en visualisaties. 


Om dit ook elke dag toe te kunnen passen, ontwikkelde ik dit platform. Jouw plek om te ont-moeten, altijd en overal. Op basis van jouw noden op dat moment. Nood aan een snelle energieboost? Of net even gas terugnemen? De tijd nemen om te ont-koppelen? Die drie minuten voor jezelf alvorens de ochtendrush je in automatische piloot dreigt te jagen. 


www.mijnademruimte.be

www.degastenvanveerle.be

INITIATIE IN MEDITATIE - ADEMRUIMTE

met Veerle Dobbelaere

ZA 27 APRIL: START ACTIE ‘GOLD CARD SUMMER’

                        MEER INFO: KLIK HIER

ZA 11 MEI: OPENDEURDAG MET GRATIS LESSEN

                        MEER INFO: ‘COMING SOON’

Data:  woensdag 16/1 ,23/1, 30/1, 6/2, 13/2, 20/2

Lesgever: Bert Peeters

Tijdstip: 19u-20u

Prijs: 78€ voor de reeks van 6 lessen (geen losse lessen mogelijk)


Inschrijven op voorhand: yogazuid1@gmail.com


Bert past een speciale stretch-techniek toe om het lichaam soepeler te maken en we ontwikkelen inzicht hoe we aanhoudende lichamelijke spanningen los kunnen leren laten.

Spanningen hopen zich vaak onbewust op, door bijvoorbeeld stress, in ons lichaam. En kunnen leiden tot allerlei lichamelijke en psychische klachten. Het is van belang om regelmatig te stretchen om dergelijke klachten te verhelpen en te voorkomen.

STRETCH REEKS

Data: zaterdag 19/1, 26/1, 2/2, 9/2, 16/2, 23/2

Lesgever: Karolien De Beck

Tijdstip:  10.00u-11.00u

Prijs: 78€ voor de reeks van 6 lessen (geen losse lessen mogelijk)


Inschrijven op voorhand: yogazuid1@gmail.com


De beginners reeks is een introductie tot  yoga. We werken rond alles wat yoga zoal inhoudt; ademhaling, asana's (houdingen), meditatie, een korte inleiding in de filosofie, zonnegroeten worden aangeleerd alsook de basic staande poses.  Je maakt kennis met de verschillende stijlen die in de studio gegeven worden, zodat je aan het einde van deze reeks een idee hebt welke yogastijl jou het beste ligt.

BEGINNERS REEKS